MAKARON Z POMIDORAMI, ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ I MOZZARELLĄ

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Makaron z mocno pomidorowym sosem i delikatnym serem mozzarella.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g makaronu pappardelle,
    2 opakowania pomidorów krojonych,
    opakowanie mozzarelli,
    2 ząbki czosnku średniej wielkości,
    większa cebula,
    2-3 łyżki oleju z dodatkiem czosnku i bazylii,
    garść posiekanej bazylii,
    sól,
    cukier,
    2 suszone papryczki chili peperoncini,
    spora szczypta oregano.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z pomidorami, świeżą bazylią i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam.
    Na oleju podsmażam drobno posiekaną cebulę wraz z czosnkiem.
    Kiedy czosnek z cebulą lekko się zarumienią, dodaję pomidory oraz przyprawy - sól, rozkruszone papryczki, oregano i cukier. Gotuję na małym ogniu około 10 minut.
    Na koniec dodaję posiekaną bazylię i pokrojoną w małą kostkę mozzarellę. Gotuję jeszcze przez chwilę do momentu rozpuszczenia się sera. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Gotowy sos łączę z wcześniej ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować