Risotto z rybą

5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To moje najnowsze odkrycie. Potrawa jest łatwa w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna.

Składniki:

  • ● 2 filety z pangi
    ● 1,5 kubka ryżu
    ● 1,5 l bulionu (może być z kostki)
    ● cebula
    ● masło do smażenia
    ● łyżeczka mielonej kurkumy
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrażamy, dokładnie myjemy i kroimy na kwadraty o boku ok. 4 cm.
    Podsmażamy, aż będą miękkie, i zdejmujemy z patelni.
  • 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy. Dodajemy kurkumę i ryż. Dokładnie mieszamy. Wlewamy szklankę bulionu. Gdy ryż wchłonie płyn, wlewamy kolejną szklankę i tak do momentu, aż ryż będzie miękki.
  • 3. Pod koniec dodajemy do ryżu rybę i pietruszkę. Dokładnie mieszamy i chwilę
    smażymy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panga Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować