rafaello na zimno

0 (0 ocen)

Smaki słonych krakersów i kokosowej masy idealnie się przenikają!

Składniki:

  • Składniki: (na blachę ok.18x30cm)
    1 litr mleka
    4 czubate łyżki mąki pszennej
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    kostka margaryny
    szklanka cukru
    cukier wanilinowy
    wiórki kokosowe ok.100 g
    duże opakowanie krakersów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Z litra mleka odlać szklankę, wsypać mąki i wymieszać.
  • 2. Pozostałe mleko gotować na małym ogniu. Gdy mleko będzie ciepłe wsypać cukry i rozpuścić.Gdy mleko zacznie się gotować wlać odlane mleko z wymieszaną mąką, przykręcić ogień i wymieszać. Powinnyśmy otrzymać konsystencję budyniu.
  • 3. Do ostudzonej masy dodać margarynę i utrzeć w misce na gładką masę.
  • 4. Blachę wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć miejsce przy miejscu krakersy a na nie połowę masy budyniowej i drugą warstwę krakersów i resztę masy. Posypać wiórkami i wklepać je lekko.
  • 5. Przykryć ciasto folią aluminiową i włożyć do lodówki na kilka godzin aby stężało.

Porady

Należy odczekać kilka godzin aż krakersy zmiękną (łatwiej kroić). Ciasto najlepiej smakuje dobrze schłodzone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować