Surówka z kiszoną kapustą i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonała do dań rybnych. Bomba witaminowa!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 dkg kapusty kiszonej
    mała cebula
    jabłko
    marchewka
    sól
    pieprz
    szczypta cukru
    olej
    natka pietruszki

Surówka z kiszoną kapustą i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty odciskamy sok i kroimy ją nożem. Cebulkę siekamy. Obraną marchew i jabłko ścieramy na tartce. Wszystkie składniki doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Mieszamy z olejem. Można posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy