Pulpety w młodej kapuście

4.5 (144 ocen)

  • 60 min

To najbardziej lubiane danie w mojej rodzinie z młodą kapustą, pulpety które w niej się gotują nadają wspaniałego smaku ;)

  • 60 min

Składniki:

  • kapusta młoda 1 główka
    pomidory 3 sztuki
    mięso mielone 70 dag
    przyprawa do mięsa mielonego do smaku
    koper 0,5 pęczka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    liść laurowy do smaku
    ziele angielskie do smaku
    bułka tarta 2 łyżki
    boczek wędzony 35 dag
    jajko 1szt
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młodą kapustę poszatkować zalać wodą i gotować około 10 minut, odlać wodę i wlać nową, ponownie gotować 5 minut i dodać pokrojone w kostkę pomidory, ziele angielskie i liść laurowy.

    Boczek pokroić w kostkę podsmażyć dodać do kapusty. Gotować na małym ogniu 10 minut.

    Mięso mielone doprawić do smaku przyprawą, jajkiem i wymieszać. W razie potrzeby można dodać trochę bułki tartej. Formować pulpety nieco większe od orzecha włoskiego i obtoczyć je w bułce tartej.

    Do kapustki dodać posiekany koper, doprawić do smaku i wymieszać. Wyłożyć połowę kapusty, na kapustę w garze położyć pulpety i przykryć drugą połową kapusty.

    Gotować około 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować