Pulpety na młodej kapuście z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nikogo nie trzeba namawiać na takie jedzonko. Pychota.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 większej młodej kapusty
    cebula
    marchewka
    100 g pieczarek
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól do smaku
    olej rzepakowy do smażenia
    500 g mięsa mielonego z indyka
    jajko
    1/4 szklanki płatków jaglanych
    łyżka ziół prowansalskich
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól do smaku
    mąka krupczatka do obtaczania pulpetów
    pęczek koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety na młodej kapuście z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Do cebuli dodać obraną i startą na tarce, na grubych oczkach marchewkę. Dodać pokrojone na cztery części pieczarki. Jeśli pieczarki są większe, to pokroić drobniej. Kapustę pokroić w grubszą kostkę i dodać do garnka. Dusić na wolnym ogniu.
    Płatki jaglane przelać wodą na sicie. Mięso wymieszać z płatkami jaglanymi, jajkiem, ziołami, pieprzem i solą. Dodać troszkę wody, żeby ładnie się wyrabiało. Zrobić z masy kulki wielkości orzechów. Obtaczać w mące krupczatce i układać na kapuście. Do kapusty dodać szklankę przegotowanej wody i przykryć. Za jakiś czas poobracać pulpety. Dusić na wolnym ogniu. W razie potrzeby dodać jeszcze wody. Na koniec danie posypać drobno pokrojonym koperkiem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować