Pulpeciki zapiekane na makaronowych gniazdkach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Bardzo smaczne i syte danie.Makaron i pulpeciki to bardzo smaczne połączenie,do tego wszystko posypane serem i zapieczone.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Pulpeciki:
    50 dag łopatki wieprzowej
    1 jajko
    sól,pieprz
    przyprawa do mięsa mielonego
    1 bułka namoczona i odciśnięta ( w mleku lub wodzie )
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia

    Dodatkowo:
    40 dag makaronu typu gniazdka
    przyprawa do makaronu
    10 dag startego sera żółtego
    1 łyżka oleju
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Ser

Pulpeciki zapiekane na makaronowych gniazdkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy,myjemy,dokładnie osuszamy i mielimy razem z bułką w maszynce.Następnie do mięsa wbijmy jajko i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.
  • 2. Z mięsa formujemy niewielkie pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej,następnie smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.
  • 3. Makaron gotujemy partiami w osolonej wodzie z olejem,delikatnie wyjmujemy łyżką cedzakową,osączamy z wody i przekładamy do formy żaroodpornej.
  • 4. Na makaron układamy usmażone pulpeciki,oprószamy przyprawą do makaronu i startym serem żółtym.
  • 5. Następnie całość zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni,aż ser się roztopi i potrawa będzie gorąca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować