Pulpeciki z koperkiem i sosem jogurtowym

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Podaję je jako zimną przystawkę lub na obiad z ziemniakami.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 40 dag mielonego mięsa z indyka
    ● marchewka
    ● cebula
    ● cytryna
    ● sól, pieprz
    ● jajko
    ● 1 l wywaru warzywnego
    ● mały jogurt naturalny
    ● pęczek koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pulpeciki z koperkiem i sosem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i cebulę obieramy.
    Marchewkę ścieramy
    na tarce, cebulę siekamy.
    Cytrynę i koperek myjemy
    i osuszamy. Skórkę
    z cytryny ścieramy,
    koperek siekamy. Do
    mięsa dodajemy jajko,
    cebulę, marchewkę
    oraz po 3/4
    skórki z cytryny
    i koperku. Doprawiamy.
    Mieszamy
    na jednolitą masę.
    Formujemy pulpety.
  • 2. Wywar zagotowujemy.
    Wkładamy pulpeciki i gotujemy
    5 minut od wypłynięcia.
  • Pulpeciki z koperkiem i sosem jogurtowym 3. Przygotowujemy sos: jogurt
    mieszamy z resztą skórki
    z cytryny i koperku oraz sokiem
    wyciśniętym z 1/2 cytryny.
    Podajemy do mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować