Przekładaniec z porem i selerem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Na co dzień gotuję dla męża. Natomiast w weekendy zapraszam rodzinę: córki, zięciów i wnuki – Aleksandra i Zosię.

Składniki:

  • ● 2 jajka
    ● por
    ● puszka ananasa w kawałkach
    ● 2 jabłka
    ● 20 dag szynki
    ● puszka kukurydzy
    ● słoik krojonego selera
    ● 1/2 szkl. majonezu
    ● ząbek czosnku
    ● łyżka sosu sojowego
    ● sok z cytryny
    ● sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Przekładaniec z porem i selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    obieramy i kroimy w kostkę.
    Białą część pora przekrawamy
    na pół, myjemy i kroimy w cienkie półkrążki. Jabłka obieramy,
    kroimy w kostkę i skrapiamy
    sokiem z cytryny. Szynkę
    kroimy w niedużą kostkę. Kukurydzę
    i selera osączamy
    z zalewy. Obrany czosnek przeciskamy
    przez praskę.
  • 2. Majonez mieszamy z sosem
    sojowym i czosnkiem. Sałatkę
    układamy warstwami: seler,
    kukurydza, szynka, jabłka,
    ananas, jajka. Całość polewamy
    sosem majonezowo - sojowym.
    Na nim układamy pory,
    oprószamy solą. Sałatkę wstawiamy na godzinę
    do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować