Przekąski Biedronki

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Czosnkowe przekąski na bazie chrupiących krakersów, aromatycznych oliwek, łagodnych pomidorków i wyrazistego kremu balsamicznego doskonale sprawdzą się na przyjęciowym stole.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 300g serka śmietankowego
    3 ząbki czosnku
    22 krakersy
    22 czarnych oliwek
    11 pomidorków koktajlowych
    kilka kropel kremu balsamicznego
    natka z pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Przekąski biedronki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek dokładnie wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, doprawić solą i pieprzem. Następnie każdy krakers posmarować serkiem.
  • 2. Pomidorki podzielić na połówki, które następnie naciąć do połowy aby nadać kształt skrzydełek biedronki.
  • 3. Głowę biedronki zrobić z oliwki, a w środek włożyć łodygi natki, które będą czułkami.
  • 4. Kropki na pomidorkach wykonać za pomocą kremu balsamicznego. Całość udekorować natką z pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować