Polewa kakaowa

4.51 (144 ocen)

Przepis jest niezawodny - polewa zachowuje konsystencję i nie wymaga przechowywania polanego nią ciasta w lodówce.

Składniki:

  • 125 g margaryny
    5 łyżek cukru
    2 łyżki kakao
    1/2 szklanki mleka
    1 białko
    1 łyżka mąki kukurydzianej
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Polewa

Polewa kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukier i kakao zagotować w garnku. W innym naczyniu dokładnie wymieszać mleko, białko i mąkę - wlać do garnka z margaryną, cukrem i kakao. Chwilę gotować. Masę lekko ostudzić i wylać na ciasto.

Porady

Podana porcja wystarczy na polanie ciasta upieczonego na blasze o wymiarach 24 x 42 cm.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mąka kukurydziana Białka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować