Placuszki ziemniaczane ze szparagami

4.5 (195 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Chrupiące placuszki ziemniaczane ze szparagami i szczypiorkiem to propozycja na lekki, wiosenny obiad.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 3 ziemniaki
    1 średni pęczek młodych zielonych szparagów
    4 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 łyżki mąki pszennej
    1 jajko
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki ziemniaczane ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki ziemniaczane ze szparagami 1. Szparagi wrzucamy do lekko osolonego wrzątku i gotujemy około 3 minuty. Odcedzamy i kroimy. Ziemniaki obieramy i tarkujemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do nich ugotowane wcześniej szparagi, wbijamy jajko, wsypujemy posiekany szczypiorek i mąkę. Dobrze mieszamy, doprawiamy solą i pierzem. Na patelni smażymy z obu stron do zarumienienia. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szczypiorek Szparagi Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować