O przepis prosiło mnie już kilka osób, które próbowały tych placuszków. Tak im smakowały :) Placuszki są puszyste i bardzo smaczne. Mała odmiana dla tradycyjnych kotletów z piersi kurczaka :) Posmakują nawet niejadkom :)
Placuszki z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Dodać majonez, przyprawy, przeciśnięty czosnek, mąkę i ser żółty. Dokładnie wymieszać.
2.Włożyć mięso na ok. 2 godziny do lodówki - można pominąć ten etap jeśli nie mamy czasu.
3.Dodać żółtko, ubite na sztywna pianę białko i posiekany koperek. Delikatnie wymieszać.
4.Łyżką nakładać placuszki na wysmarowaną olejem i rozgrzaną patelnię. Smażyć na złoto z obu stron.
Komentarze