Placuszki twarogowe z nutą wanilii

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zdrowe i pożywne placuszki dla każdego łasucha, który stara odżywiać się zdrowo.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 jajka
    3 łyżki cukru
    2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią lub wanilinowego
    1/3 szklanki mleka
    6 łyżek mąki pełnoziarnistej
    3/4 kostki twarogu półtłustego
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placuszki twarogowe z nutą wanilii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę.
  • 2. W drugiej miseczce zblendować twaróg, żółtka, mąkę, mleko, cukry i szczyptę soli.
  • 3. Do zblendowanej masy dodawać powoli pianę z białek i delikatnie mieszać.
  • 4. Placuszki smażyć na oleju rzepakowym i nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.

Porady

Placuszki można podawać z ulubionymi owocami, oprószone cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować