Placki z kalafiora z selerem naciowym.

0 (0 ocen)

  • 35 min

Placki z kalafiora są delikatne, najlepiej smakują z ostrym sosem czosnkowym. Szukałam przepisów na "coś" z kalafiora. Zaciekawiły mnie placki z kalafiora, ale w każdym przepisie trzeba było go wcześniej ugotować....i znów odezwała się moja natura, a jakby tak go nie gotować...

  • 35 min

Składniki:

  • 1/2 kalafiora,
    150 g żółtego sera,
    1 duża czerwona cebula,
    łodyga selera naciowego,
    2 ząbki czosnku,
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
    2-3 jajka,
    3 łyżki mąki,
    olej rzepakowy do smażenia,
    pieprz, sól do smaku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z kalafiora z selerem naciowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kalafio przed wysmieszaniem z pozostałymi składnikami. 1. Kalafior umyj, osusz a następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach (posłużyłam się robotem kuchennym).
    Żółty ser i obraną cebulę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Seler naciowy umyj i pokrój cieniutko.
    Do kalafiora dodaj ser,mąkę,2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, cebulę, koncentrat
    pomidorowy, seler naciowy, 2-3 jajka (jeżeli masa kalafiorowa po dodaniu 2 jajek będzie za "sucha" dodaj jeszcze jedno), dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  • Placki w trakcie smażenia. 2. Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż na średnim ogniu do brązowego koloru z obu stron.
    Po usmażeniu układaj placki na papierze kuchennym, aby odsączyć z nich nadmiar oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować