Placki po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać, pokroić na małą kostkę i umieścić w blenderze. Zmielić. Dodać jajko, cebulę, sól. Dalej miksować. Dodać mąkę, wymieszać. Nakładać łyżką placki na rozgrzany olej.
2.Nakładać łyżką placki na rozgrzany olej. Smażyć na złoto z każdej strony.
3.Sos:
Mięso pokroić w małą kostkę. Przyprawić. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Podsmażyć. Potem przykryć pokrywka, dolać 100 ml. wody i dusić ok. 30 min.
4.Paprykę pokroić w małą kostkę i dodać do sosu. Dalej przykryć, i dusić na małym ogniu kolejne 30 min.
5.Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Dodać do gulaszu. Wlać resztę wody. Gotować ok 15 min. Zrobić zaklepkę. Rozmieszać z sosem.
Chwilkę gotować i wyłączyć. Gulasz nakładać na placki.
Komentarze