Pilaw Biedaka

5 (3 ocen)

Smaczny dowód na to,że makaron można jeść z ryżem:)

Składniki:

  • - 1 szklanka ryżu
    - 1 szklanka drobnego makaronu
    - 3 łyzki oleju
    - 1 litr bulionu ( może być warzywny)
    - kilka plasterków żółtego sera
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pilaw biedaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej. Kiedy nabędzie wystarczającej temperatury wrzucamy ryż i makaron i smażymy aż ryż stanie się szklisty a makaron lekko zbrązowieje. Wtedy zaczynamy dodawać bulion. Dolewamy małymi porcjami i mieszamy do momentu całkowitego wchłonięcia. Małą blachę z kominem smarujemy masłem na spód dając trochę sera. Przekładamy cały makaron wraz z ryżem i na wierzch znów kładziemy ser. Zapiekamy w temp 180 ok 15 min. Można to danie jeść jako dodatek do mięs czy sałat ale sam w sobie jest na tyle smaczny, że można traktować go jako osobne danie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować