PIJANY KURCZAK

4.51 (176 ocen)

  • 20 min

Szybkie, jednogarnkowe danie

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    wódka Żubrówka: ok 250ml
    pieczarki: pół kg
    kostka cielęca knorr: 1 sztuka
    filet z kurczaka: 2 małe
    cebula: 3 średnie
    sól, pieprz, ketchup: wg uznania
    papryka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.51 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pijany kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety doprawić solą, pieprzem i ketchupem.Odstawić do lodówki. W tym czasie pokroić cebulę (w piórka), paprtykę(w paski) oraz pieczarki(na ćwiartki). Filety obsmażyć z obu stron. Do żaroodpornego naczynia wsypać wszystkie warzywa. Na wierzch ulożyć filety. Zalać wodą z rozpuszconą kostką Knorr (ok.1 szklanki). Dusić pod przykryciem aż warzywa będą miekkie. ok 5 min przed końcem wlać Żubrówkę i gotować bez przykrywki. Doprawić wg uznania.

Porady

Podawać z kaszą gryczaną/ryżem/ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować