Składniki:
wódka Żubrówka: ok 250ml
pieczarki: pół kg
kostka cielęca knorr: 1 sztuka
filet z kurczaka: 2 małe
cebula: 3 średnie
sól, pieprz, ketchup: wg uznania
papryka: 1 sztuka
Pijany kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety doprawić solą, pieprzem i ketchupem.Odstawić do lodówki. W tym czasie pokroić cebulę (w piórka), paprtykę(w paski) oraz pieczarki(na ćwiartki). Filety obsmażyć z obu stron. Do żaroodpornego naczynia wsypać wszystkie warzywa. Na wierzch ulożyć filety. Zalać wodą z rozpuszconą kostką Knorr (ok.1 szklanki). Dusić pod przykryciem aż warzywa będą miekkie. ok 5 min przed końcem wlać Żubrówkę i gotować bez przykrywki. Doprawić wg uznania.
Komentarze