Imprezowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Opcja 1:
Brzuszki obieramy ze skóry i odcinamy tłuściejsze części. Jajka i 4 brzuszki mixujemy blenderem na gładką masę (Pozostałą część brzuszków kroimy n a małe kawałki i odkładamy na później). Przekładamy masę do miski i dodajemy posiekaną natkę, doprawiamy Maggi i pieprzem. Każdy z placków tortilli smarujemy pastą, posypujemy kilkoma kawałkami łososia i skrapiamy lekko sosem Tabasco. Ciasno zwijamy w rulon.
2.Opcja 2:
Tortille smarujemy dość grubo serkiem. Na jednej połowie placka układamy plastry szybki a na drugiej części cienkie paseczki papryki. Całość posypujemy koperkiem i skrapiamy lekko sosem Tabasco. Ciasno zwijamy w rulon.
3.Zwinięte tortille odstawiamy do lodówki na ok.1 godzinę. Przed podaniem kroimy je na kawałki ok. 1cm grubości.
Komentarze