1.Żółtka utrzeć z cukrem i kakao. W trakcie ucierania powoli dolewać olej i wodę. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek. Ciasto przelać do (większej) zamkniętej formy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 stopni 30-40 minut.
2.Ugotować budyń i poczekać aż wystygnie. Masło utrzeć z cukrem pudrem i budyniem.
3.Zaparzyć kawę (3 łyżki kawy z fusami) w 1/2 szklance wrzątku, poczekać aż wystygnie i dodać rum.
4.Ciasto po upieczeniu wyłożyć z formy. Posmarować połową kremu i nałożyć biszkopty zamoczone w kawie z rumem. Przykryć kolejną warstwą kremu.
5.W rondlu roztopić masło i rozpuścić w nim cukier. Dodać kakao i mleko. Polewę lekko ostudzić i polać ciasto. Górę posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze