1.Biszkopt ciemny. oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na pianę utrwalić cukrem , następnie dodaj po jednym żółtku mieszając . Na końcu wsyp mąkę z kakaem i proszkiem i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto wylej na blaszkę (standardowa wielkość). Piec w temperaturze 180 st. przez 20-25 minut.
2.Ciasto orzechowe . Rozdziel białka od żółtek. Białka ubić z cukrem. Dodać orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem i miód. Dokładnie wymieszaj Piec w tem. 180 st. przez 20-25 minut.
3.Krem . Z mleka cukru, żółtek mąki ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać przestudzony budyń.
Polewa. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka.
4.Przełożenie ciasta
biszkopt ciemny- cienka warstwa kremu- ciasto orzechowe- cienka warstwa kremu- śliwki - pozostała cześć kremu- herbatniki- polewa
Komentarze