Pierś kurczaka w ziemniaczanym cieście

4.5 (194 ocen)

  • 60 min

Chrupiący z wierzchu, kruchy i soczysty kotlet w środku

  • 60 min

Składniki:

  • 2 pojedyńcze filety z kurczaka, sól, pieprz, granulowany czosnek, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka w ziemniaczanym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroiłam w plastry ok centymetrowej grubości. Delikatnie rozbiłam. Oprószyłam solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i majerankiem

    Ciasto

    Ciasto jak na placki ziemniaczane

    3 dość duże ziemniaki starłam wraz z małą cebulą na drobnej tarce - odcisnęłam wodę. Dodałam jajko, sól, pieprz, przecisnięty przez praskę ząbek czosnku, 2 łyżki mąki. Ilość mąki zależy od ziemniaków. Wymieszałam - ciasto powinno być gęste by nie spływało z mięsa

    Panierowałam mięso w ziemniaczanym cieście i kladłam na rozgrzany olej. Smażyłam na średnim ogniu. Podałam z sosem pieczarkowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować