Pierogi z boczniakami

4.47 (199 ocen)

Syty posiłek i smaczny obiad .....

Składniki:

  • -mąka pszenna 25 dkg
    -woda ciepła 130 mililitrów
    -jajko 1 sztuka
    -masło 2 łyżki
    -sól 1 szczypta

    -boczniaki 80 dkg
    -cebula 1 sztuka
    -bułka tarta 2 łyżki
    -sól do smaku
    -pieprz do smaku
    -jajko 1 sztuka
    -olej do smażenia 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.47 (199 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-29a450u 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć folią, odstawić na 30 minut.
  • image-1c5sv6a 2. Cebulę pokroić, podsmażyć na oleju.
    Boczniaki pokroić, dodać do podsmażanej cebuli, smażyć aż grzyby zmniejszą swoją objętość i będą miękkie.
  • image-1tfs12m 3. Skręcić, maszynką do mięsa, dodać bułkę tartą, jajko, doprawić do smaku solą, pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • image-1w3ild5 4. Podzielić na trzy części, jedną część rozwałkować cienko.
    Resztę ciasta przykryć żeby nie wysychało.
    Wycinać foremką do pierogów kółka, na każde nakładać łyżeczkę farszu, dokładnie skleić.
    Z resztą ciasta postępować tak samo.
  • image-001l7k0 5. Pierogi ugotować w lekko osolonej wodzie .
    Polać tłuszczem.
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować