Pieczona Cebula

4.5 (196 ocen)

  • 15 min

Dobra do kanapek , dań głównych i wspaniała jako przystawka .

  • 15 min

Składniki:

  • 3 cebule czerwone
    3 cebule białe
    2 łyżki tymianku
    2 łyżki musztardy
    1/2 cytryny
    sól , pieprz
    30 g oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczona cebula - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy , a następnie kroimy na średnio grube cząstki .
    Przygotowujemy sos w dużej misce. Wsypujemy do miski tymianek , wlewamy oliwę , sok z połowy cytryny i dodajemy musztardę . Wszystko mieszamy na jednolitą masę . Dodajemy do sosu cebulę , sól i pieprz do smaku . Mieszamy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem .
    Pieczemy ok 40 min. w 180 °C .

Porady

Cebula dobrze pasuje do zwykłego kotleta schabowego z ziemniakami , lub do kanapek z kurczakiem i sosem musztardowym .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować