Suszona cebula

4.49 (195 ocen)

Rosół nie wyjdzie dobry jeśli nie dodamy opalonej nad palnikiem cebuli.Ale jak opalić cebulę na kuchence elektrycznej??? Oto moje rozwiązanie...

Składniki:

  • Składniki:
    Cebula-ilość według własnych potrzeb
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Suszona cebula - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Cebulę kroimy w piórka.Nie musimy się zbyt starać,aby była cienko pokrojona.Rozkładamy pokrojoną cebulę płasko na talerzu i suszymy w mikrofalówce,co jakiś czas mieszając na najniższym poziomie grzania.Zimą świetnie do tego nadają się grzejniki.Na papierowych tackach rozkładam cebulę i kładę na górze grzejnika.Trwa to nie co dłużej niż w mikrofali.Cebula ma niesamowity zapach,nadaje pożądany kolor i smak rosołowi.Można stosować nie tylko do rosołu,ale również do sosów i innych dań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować