Rolada serowo pieczarkowa

4.5 (191 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszna pieczarkowa rolada smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podawać jako danie obiadowe a także jako przekąskę.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    4 jajka
    1 szklanka makaronu w kształcie ryżu
    0,5 kg żółtego sera
    1 serek topiony o smaku pieczarkowym 120g

    Składnik dodatkowy:
    0,5 kg pieczarek

    Składniki robocze:
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz
    1 łyżka majonezu Winiary
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada serowo pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
  • ciasto serowe 2. Żółty ser ścieramy na tarce.Całe jajka mieszamy mikserem z 1 łyżką majonezu, makaronem i 0,35kg żółtego sera. Masę wlewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (25x40cm). Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Papier odrywamy od ciasta, bardzo delikatnie aby nie uszkodzić ciasta.
  • pieczarki 3. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Dusimy na rozgrzanym maśle.
  • układamy ser 4. Na ciepłym serowym cieście układamy pieczarki, posypujemy żółtym serem (0,15kg), serek topiony kroimy w małe kosteczki i układamy na pieczarkach. Na końcu całość zwijamy w roladę.
    Zapiekamy 25 minut w temp. 180 stopni C.
  • Smacznego:) 5. Smacznego:)

Porady

Do pieczarek można dodać posiekaną cebulkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować