Pieczarki nadziewane kaszą jaglaną

4.5 (148 ocen)

Pieczarki są bardzo smaczną i zdrową przystawką. Gorąco polecam!

Składniki:

  • 12 średnich pieczarek,
    cebula,
    1/2 czerwonej papryki,
    3/4 szkl. kaszy jaglanej,
    1/2 pęczka natki pietruszki,
    2 łyżki oliwy,
    2 łyżki startego żółtego sera,
    sól ziołowa,
    pieprz świeżo zmielony,
    oregano.
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki nadziewane kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowe pieczarki z kaszą 1. Pieczarki oczyścić, nóżki wykroić i drobno posiekać. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Paprykę oczyścić, pokroić w kosteczkę, wraz z pokrojonym nóżkami dodać do cebuli. Smażyć ok. 3 min. Kaszę zalać wodą, ugotować na sypko. Odcedzić i dodać do warzyw. Dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • surowe pieczarki z kaszą2 2. Kapelusze pieczarek napełnić gotowym farszem, posypać startym serem i oprószyć odrobiną oregano. Piec ok. 25min w temp. 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować