1.Białka ubijamy z cukrem na sztywna masę , wsypujemy mąkę ,żółtka ,proszek do pieczenia i olej.
Miksujemy na gładką masę do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza. Dzieli na trzy części .
Do każdej osobno dodajemy wiórka , kakao i kisiel.
Miksujemy każdą osobno .
Układamy łyżką na posmarowanej blaszce 40 cm x 25 cm.
2.Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 175 * C piekarniku przez 30 minut.
Studzimy i przekrawamy na pół.
3.Krem karpatkowy przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Przygotowanym kremem , 3/4 jego części smarujemy jeden blat placka. Przykrywamy drugim lekko dociskamy
4..Pozostałą częścią smarujemy wierzch placka. Na niego wykładamy 4 łyżki dżemy brzoskwiniowego i równomiernie rozmarowujemy po całości .Posypujemy wiórkami kokosowymi .
Komentarze