Pawie oczko

5 (167 ocen)

  • 35 min

Takie kolorki wiosenne podudzą zmysły do jedzenia. Polecam

  • 35 min

Składniki:

  • 5 jajek
    1 szkl cukru kryształ,
    1 szkl mąki tortowej,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    125 ml oleju,
    pół szklanki wiórek kokosowych
    1 łyżka kakao,
    1 kisiel truskawkowy,
    1 opakowanie kremu karpatka,
    4 łyżki dżemu brzoskwiniowego
    wiórka kokosowe do posypania
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pawie oczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pawie oczko 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywna masę , wsypujemy mąkę ,żółtka ,proszek do pieczenia i olej.
    Miksujemy na gładką masę do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza. Dzieli na trzy części .
    Do każdej osobno dodajemy wiórka , kakao i kisiel.
    Miksujemy każdą osobno .
    Układamy łyżką na posmarowanej blaszce 40 cm x 25 cm.
  • Pawie oczko 2. Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 175 * C piekarniku przez 30 minut.
    Studzimy i przekrawamy na pół.
  • Pawie oczko 3. Krem karpatkowy przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.
    Przygotowanym kremem , 3/4 jego części smarujemy jeden blat placka. Przykrywamy drugim lekko dociskamy
  • Pawie oczko 4. .Pozostałą częścią smarujemy wierzch placka. Na niego wykładamy 4 łyżki dżemy brzoskwiniowego i równomiernie rozmarowujemy po całości .Posypujemy wiórkami kokosowymi .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować