Paszteciki z parówkami

4.51 (154 ocen)

  • 60 min

Parówki z pieczarkami i serem w cieście .

  • 60 min

Składniki:

  • mąka 1,5 szklanki
    drożdże 2 dag
    śmietana 2 łyżki
    jajka 1 sztuka
    parówki 8 sztuk
    pieczarki duże 15 sztuk
    pieprz do smaku
    sól do smaku
    cebula 1 sztuka
    starty żółty ser 10 dag
    masło 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Paszteciki z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, margarynę i drożdże posiekać nożem. Dodać śmietanę, sól i jajko. Zagnieść ciasto i schłodzić ok 2 godzin w lodówce. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie przesmażyć na patelni na łyżce masła. Zostawić do ostygnięcia. Dodać pokrojoną cebulę, sól i pieprz do smaku. Rozwałkować schłodzone ciasto na grubość ok 0, 5 cm. Kroić na paski o szerokości 15 cm (w zależności od ilości farszu). Na paski rozkładać pieczarki, żółty ser i parówki. Zwijać w roladkę. Wystający brzeg ciasta smarować białkiem. Zlepić. Kroić na kawałki o długości6 - 8 cm. Małe paszteciki posmarować jajkiem i piec w piekarniku do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować