Paszteciki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łopatkę kroimy na małe kawałki i razem z obranymi pieczarkami , marchewką i pietruszką wcześniej umytą i obraną gotujemy do miękkości.
Po ugotowaniu odcedzamy wszystko na durszlaku, a następnie mięso i marchewki oraz pietruszkę miksujemy za pomocą blendera z przystawką .
2. Ugotowane razem z mięsem pieczarki odkładamy na bok i studzimy. Zmiksowane mięso z łopatki wrzucamy do miski.
Następnie ugotowane mięso z rosołu obieramy od kości i również miksujemy.
Wątróbkę z królika kroimy na mniejsze kawałki.
Cebule kroimy w pióra, podsmażamy na 100 g margaryny.
Dodajemy do cebuli wątróbkę i smażymy do miękkości.
Wątróbkę studzimy a następnie miksujemy.
3.Dodajemy do reszty składników.
Wbijamy jajka i namoczoną bułkę tartą.
Doprawiamy do smaku pieprzem , czosnkiem granulowanym i Kucharkiem.
Forme do muffinek smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą .
Do każdego "dołka" wkładamy 1 łyżkę masy.Po środku każdego wkładamy kapeluszem do dołu pieczarki.
Przykrywamy pieczarki masą mięsną tak by była równa z brzegiem blaszki.
4. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy 25 minut. Do piekarnika na dolna półkę wkładamy emaliowany garnek z zimną wodą .
Po upieczeniu wyjmujemy z formy dopiero po przestudzeniu. Dekorujemy plastrami papryki i listkami natki pietruszki.
Komentarze