Paszteciki są bardzo smaczne na ciepło i na zimno,umnie w domu nie ma Świąt bez paztecików ale nie tylko na święta robimy
40 min
Składniki:
CIASTO;
1 kostka margaryny
2 szklanki mąki
1 serek homogenizowany 200g lub białego sera z kostki
0,5 łyżeczki soli
FARSZ'
0,5 kg pieczarek
3 cebule ,przyprawy albo 0,5kg mielone z szynki i 3 cebula ,przyprawy
1.Ciasto;wyrabiamy margarynę,mąkę,ser i sól i wstawimy do lodówki na 1 godzinę (ja szykuje sobie dzień wcześniej ) .Wyjęte ciasto z lodówki rozwałkujemy i wycinamy prostokąty nakładamy farsz i zaklejamy przyciskając boki jak przy pierogach .Farsz smażę pokrojoną cebulę dodaję pokrojone pieczarki i doprawiamy .Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 175c około 10 a 15 minut te pierwsze zobaczyć bo każdy piekarnik piecze inaczej
Komentarze