Paszteciki

4.51 (196 ocen)

  • 40 min

Paszteciki są bardzo smaczne na ciepło i na zimno,umnie w domu nie ma Świąt bez paztecików ale nie tylko na święta robimy

  • 40 min

Składniki:

  • CIASTO;
    1 kostka margaryny
    2 szklanki mąki
    1 serek homogenizowany 200g lub białego sera z kostki
    0,5 łyżeczki soli
    FARSZ'
    0,5 kg pieczarek
    3 cebule ,przyprawy albo 0,5kg mielone z szynki i 3 cebula ,przyprawy
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • paszteciki 1. Ciasto;wyrabiamy margarynę,mąkę,ser i sól i wstawimy do lodówki na 1 godzinę (ja szykuje sobie dzień wcześniej ) .Wyjęte ciasto z lodówki rozwałkujemy i wycinamy prostokąty nakładamy farsz i zaklejamy przyciskając boki jak przy pierogach .Farsz smażę pokrojoną cebulę dodaję pokrojone pieczarki i doprawiamy .Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 175c około 10 a 15 minut te pierwsze zobaczyć bo każdy piekarnik piecze inaczej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować