Pasta z tuńczyka i kurczaka

4.49 (148 ocen)

  • 50 min

Przepis na prostą w przygotowaniu pastę z tuńczyka i piersi z kurczaka. Najlepiej smakuje z bagietką lub prosto z miseczki ;)

  • 50 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    włoszczyzna (marchewka, pietruszka, kawałek selera)
    liść laurowy, sól, pieprz
    1 puszka tuńczyka (185 g) w sosie własnym
    1/2 małego słoiczka delikatnego majonezu (ok. 110 g)
    szczypiorek

    CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 50 MIN
    POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z tuńczyka i kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umieszczamy w garnku z włoszczyzną, liściem laurowym, szczyptą soli i pieprzem. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości 30 minut. Po tym czasie kurczaka wyławiamy i odstawiamy do ostygnięcia, a zawartość garnka wyrzucamy.
  • 2. Tuńczyka odcedzamy z zalewy i umieszczamy w dużej misce. Ostudzonego kurczaka bardzo drobno siekamy, wkładamy do tuńczyka. Dodajemy majonez i bardzo dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Smacznego! :)

Porady

Uwagi: Najlepiej smakuje na następny dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować