Pasta z pieczarek portobello

0 (0 ocen)

Portobello to rodzaj pieczarek o brązowych kapeluszach. Są większe od zwykłych pieczarek i bardziej od nich aromatyczne. Z takich grzybów przygotowałam pyszna pastę do pieczywa.

Składniki:

  • 3 duże pieczarki portobello (350 g)
    100 g twarożku kanapkowo-sernikowego
    2 łyżki oleju rzepakowego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Twarożek Pasty

Pasta z pieczarek portobello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki czyścimy, kapelusze obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju do odparowania płynu. Przekładamy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Studzimy i mielimy w maszynce do mięsa.
  • 2. Zmielone pieczarki łączymy z twarożkiem, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do pieczywa.

Porady

Ponieważ pasta jest mało atrakcyjna kolorystycznie, warto na kanapki położyć jakieś kolorowe dodatki. U mnie świetnie sprawdziły się krążki ostrej papryczki (bez pestek) i listki rukoli, ale świetny będzie również, pomidor, ogórek, papryka i listki dowolnej sałaty. Portobello można zastąpić zwykłymi pieczarkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Portobello

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować