Pasta jajeczna ze szpinakiem i placuszki otrębowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pasta jajeczna ze szpinakiem i placuszki otrębowe to idealne drugie śniadanie dla osób będących na diecie restrykcyjnej (dieta białkowa). Całe danie zawiera jedynie około 280 kcal.

  • 20 min

Składniki:

  • Pasta jajeczna
    2 jajko L
    2 łyżka sera białego chudego
    100 gram szpinaku mrożonego
    1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
    sól
    pieprz
    siemie lniane (opcjonalnie)

    Placuszki otrębowe
    1 jajko L
    2 łyżki otrębów gryczane
    1 łyżka płatki owsiane błyskawiczne
    1 łyżka sera białego chudego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna ze szpinakiem i placuszki otrębowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pasta jajeczna:
    Szpinak rozmrozić.
  • 2. Jajka ugotować na twardo.
  • 3. Do naczynia wrzucić rozmrożony szpinak, ser biały oraz ugotowane jajka.
  • 4. Rozgnieść wszystko widelcem.
  • 5. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • 6. Opcjonalnie dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i posypać siemieniem lnianym.
  • 7. Placuszki otrębowe:
    Dodać otręby oraz płatki owsiane.
  • 8. Wymieszać na gładką masę.
  • 9. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Z podanych składników wychodzą 2 średnie placuszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Otręby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować