Pasta jajeczna z tuńczykiem

4.48 (149 ocen)

Idealna pasta do kanapek do szkoły lub na przekąskę z krakersami.

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju
    5 jajek
    łyżka majonezu
    sól
    pieprz
    3 łyżki siekanego szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Pasty

Pasta jajeczna z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Do ryby dodać starte jajka, majonez i posiekany szczypiorek. Pastę doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość wymieszać i odstawić do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, zobaczcie też inne przepisy na dania z jajek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować