Parówki cielęce w sosie keczupowo musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do rondelka dać masło i rozprowadzić w nim mąkę jak na białą zasmażkę. Chwilę smażyć uważając, żeby się nie zrumieniła. Dodać keczup, musztardę, przyprawa uniwersalna, rozprowadzić w zasmażce i mieszając rózgą dolewać wodę, aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Przyprawić solą.
2.Z parówek ściągnąć osłonkę, dać je do wrzącej wody i chwilę pogotować (nie za długo, żeby nie popękały).
Wyjąć z wody, ułożyć na talerzu i polać gorącym sosem.
Tak przygotowane parówki można podawać z ziemniakami, ryżem, kluseczkami i dowolną surówką.
Porady
Tak przygotowane parówki można podać z pieczywem jako przystawka, lub gorąca kolacja.
Potrawa jest bardzo szybka w wykonaniu. Polecam dla osób zapracowanych, ale lubiących domowe, gorące posiłki.
Komentarze