Paczuszki z ciasta francuskiego z sałatką gyros

4.97 (193 ocen)

PYCHA!!!Połączenie ciasta francuskiego i sałatki gyros

Składniki:

  • Składniki(na 12 porcji) :

    2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
    2 filety z kurczaka
    3 łyżki oliwy
    1 - 2 łyżki przyprawy gyros
    cebula
    kapusta pekińska 2 garści drobno pokrojonej
    2 – 3 ogórki konserwowe – pokrojone w kostkę
    kukurydza z puszki
    Sos czosnkowy :

    jogurt
    majonez
    ząbki czosnku
    przyprawy: cukier, pieprz
Wystaw ocenę:

4.97 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paczuszki z ciasta francuskiego z sałatką gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso 1. Mięso – pokroić w kostkę i zamarynować w oliwie wymieszanej z przyprawą gyros. Odstawić na kilka godzin do lodówki
  • Sos 2. Sos:czosnek przecisnąć przez praskę dodać do jogurtu i majonezu w proporcjach 2:1(2 łyżki jogurtu na 1 łyżkę majonezu)doprawić przyprawami i cukrem do smaku.Odstawić do przegryzienia składników
  • Warzywa 3. Kapustę pekińską drobno pokroić, a następnie wymieszać z kukurydzą, ogórkiem konserwowym pokrojonym w kostkę, łyżką keczupu i 2 – 3 łyżkami sosu czosnkowego.
  • ciasto 4. Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić w kwadraty. Na środek każdego kwadratu nakładać farsz: mięso oraz kapustę pekińską z dodatkami.
    Następnie wszystkie rogi zetknąć razem u góry jednocześnie sklejając stykające się boki.
  • smarujemy rozbełtanym jajkiem 5. Paczuszki ułożyć w niewielkich odstępach na blasze i posmarować roztrzepanym jajkiem.

    Piec w temperaturze w 200°C, przez około 30- 35 minut, aż paczuszki ładnie się zrumienią.

Porady

Mięso można najpierw nieco podsmażyć

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować