Ostre kulki mięsne

5 (163 ocen)

Bardzo smaczne ostre kuleczki. Świetnie sprawdzają się na obiad jak również na przekąskę.Możesz poeksperymentować i przygotować ostre burgery z grilla.

Składniki:

  • Składniki :

    300g mielonej wieprzowiny
    300g mielonej wołowiny
    1 papryczka chilli
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka startego imbiru
    1/2 pęczku natki pietruszki
    1 łyżka ostrej musztardy
    1 roztrzepane jajko
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Ostre kulki mięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i podsmaż drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Podsmaż chwilę. Do miski wrzuć mięso. Dodaj czosnek, cebulę, imbir, drobno pokrojony chilli, musztardę, sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie. Dodaj jajko i wymieszaj starannie. Dopraw do smaku. Zwilż ręce i ulep małe kuleczki. Rozgrzej olej i smaż kulki na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować