Omlet z maślakami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób

Puszysty omlet z maślakami z dodatkiem cebulki i świeżej natki pietruszki.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki na omlet :
    3 jajka
    3 łyżki mleka
    olej do smażenia
    sól do smaku
    Nadzienie:
    200 g maślaków
    1 cebula
    2 łyżki masła
    2 łyżki śmietany
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet Jajko

Omlet z maślakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Omlet z maślakami 1. Cebulę kroimy w kostkę i na oleju smażymy aż się zeszkli. Oczyszczone maślaki kroimy drobno i dodajemy do cebuli, zakrywamy przykrywką i na małym ogniu dusimy do miękkości przez kilka minut. Na koniec dodajemy masło i śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dobrze mieszamy.
    Aby przygotować omlet musimy ubić białka. W osobnym naczyniu ubijamy żółtka z mlekiem. Do tej masy wlewamy ubite białka, mieszamy delikatnie, doprawiamy solą.
    Na rozgrzaną patelnię i na małym gazie smażymy, co jakiś czas podważając krawędzie. Tak przygotowany omlet napełniamy maślakami i posypujemy natką pietruszki. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Jajka Maślak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować