frittata z maślakami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybkie do zrobienia i łatwe danie na obiad lub kolację. Nie wyobrażam sobie lata bez grzybów z jajkami, wiec teraz zrobiłam je sobie w wersji omletowej ze smacznymi dodatkami.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 jajek
    6-7 maślaków (ewentualnie innych grzybów, ostatecznie mogą być pieczarki, ale to już nie to co leśny grzyb)
    kawałek zielonej papryki
    1/2 pomidora
    dwa krążki cebuli
    szczypiorek
    2-3 ugotowane ziemniaki
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet Jajko

Frittata z maślakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fritata z maślakami 1. Cebulę posiekać, grzyby pokroić w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić cebulę a następnie grzyby, podsmażyć. Pomidora obrać ze skórki, pokroić drobno, paprykę pokroić w kosteczkę, dodać do grzybów, przyprawić i smażyć.
  • 2. Ziemniaki pokroić w plasterki i ułożyć na patelni pomiędzy warzywa i grzyby, tak, aby ziemniaki były na dnie. Jajka roztrzepać, posolić i wlać na patelnię. Smażyć z jednej strony a kiedy góra zacznie się ścinać, złożyć na połowę. Można podać z surówką ze świeżych pomidorów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Maślak Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować