Ogórki kiszone na zupę

4.5 (169 ocen)

Uwielbiam ogórkową:) Jednak nie lubię ścierać ogórków kiszonych :) Teraz problem z głowy ,bo ogórki są już starte:) Przygotowanie zupy ogórkowej będzie o wiele szybsze:)

Składniki:


  • 1 kg ogórków
    1 łyżka soli
    1 główka czosnku
    koper

Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ogórki kiszone

Ogórki kiszone na zupę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ogórki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte ogórki zasypać solą i zamieszać w misce i odstawić na około 10 minut aż powstanie woda. Do słoika włożyć ząbek czosnku i gałązkę kopru. Starte ogórki razem z powstałą wodą nakładać do słoików. Zakręcić i odstawić do kiszenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować