Niesamowita Pieczeń z cukinią

4.5 (159 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od koleżanki i od razu się nim zachwyciłam.

  • 30 min

Składniki:

  • Masa mielona: 2 czerstwe bułki, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 600g mielonego mięsa, 1 jajko, 2 łyżki musztardy.
    Nadzienie: 1 mała cukinia, garść posiekanego koperku, 80g kwaśnej śmietany, pieprz, sól.
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Niesamowita pieczeń z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki zalać odrobiną letniej wody, aby namiękły, po czym je odcisnąć. Cebule i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Odciśnięte bułki, cebulę,czosnek, jajko i musztardę, sól, pieprz, dodać do mięsa mielonego, całość wyrobić.
  • 2. Cukinię umyć, zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Dodać koperek z kwaśną śmietaną, doprawić do smaku i wymieszać.
  • 3. Masę mięsną wyłożyć na stolnicę i ponownie wyrobić. Rozłożyć na niej folię spożywczą lub papier do pieczenia i rozwałkować na gruby płat. Na mięso wyłożyć nadzienie i ostrożnie je zwinąć, formując roladę. Przełożyć do brytfanny. Podlać niewielką ilością wody i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 st. C. Piec ok 40 min. W czasie pieczenia podlewać roladę powstającym sosem. Przed podaniem pokroić na plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować