Pieczeń rzymska z cukinią i papryką

4.5 (192 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Doskonała na zimno zamiast tradycyjnej wędliny.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    1 mała cukinia
    średni słoik papryki konserwowej
    1 cebula
    1 jajko
    kilka plastrów boczku
    czosnek
    sól
    pieprz
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Klops Przystawki

Pieczeń rzymska z cukinią i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę konserwową i cebulę kroimy w drobną kostkę. Do mięsa mielonego dodajemy: cukinię, paprykę, cebulę, jajko i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Formę keksówkę wykładamy plastrami boczku, następnie wkładamy mięso mielone i dociskamy. Odwracamy foremkę i wykładamy pieczeń na blaszkę do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować