Pieczeń rzymska z cukinią i papryką

  • wyświetlono: 1185 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Doskonała na zimno zamiast tradycyjnej wędliny.

ewiczka2304
  • 200min

Składniki

1 kg mięsa mielonego wieprzowego
1 mała cukinia
średni słoik papryki konserwowej
1 cebula
1 jajko
kilka plastrów boczku
czosnek
sól
pieprz
majeranek

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń rzymska z cukinią i papryką

  • 1. Cukinię obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę konserwową i cebulę kroimy w drobną kostkę. Do mięsa mielonego dodajemy: cukinię, paprykę, cebulę, jajko i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Formę keksówkę wykładamy plastrami boczku, następnie wkładamy mięso mielone i dociskamy. Odwracamy foremkę i wykładamy pieczeń na blaszkę do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 1 godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadmięso mielonepaprykaCukiniapieczen rzymskaklops

Komentarze

Podobne przepisy

Panini z pieczoną papryką i serem pleśniowym

Dodane przez: Mienta

Panini z pieczoną papryką i serem pleśniowym

Chrupiąca i wyrazista w smaku przekąska,...

image-0ol5xw3

Dodane przez: xamelka1

Francuskie mini tarty z kabanosem, serem...

Rewelacyjna przekąska ,która smakuje...

image-1fvqy7q

Dodane przez: euphoriaa33

Omlet z łososiem i sałatą rzymską

Warstwowy omlet, strukturą przypominający...

image-0p04g9i

Dodane przez: kretka

omlet z pieczoną papryką

Pyszny i bardzo puszysty omlet...

image-0p81611

Dodane przez: xamelka1

Grzanki z drobiowym mięsem, pieczarkami i...

Smaczne,łatwe w przygotowaniu,zdrowe...

Papryka pieczona z serm feta.

Dodane przez: BABECZKA 35

Papryka pieczona z serem feta.

Lekka i prosta przekąska

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE