Naleśnikowe róże - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Mleko wlewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki ciasta. Całość mieszamy mikserem dokładnie. Im dłużej mieszamy tym ciasto będzie pulchniejsze. Jeśli ciasto nie ma intensywnego koloru dokładamy barwnik.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta i smażymy , aż wierzch się zetnie , a dół zrumieni. Następnie przewracamy na drugą stronę. Przekładamy na talerz i smażymy następne porcje.
Z gotowych naleśników wycinamy od szklanki lub literatki koła.
Na 2 róże potrzebujemy 5 kół.
Naleśnikowe koła układamy w rzędzie nakładając je na siebie. Całość smarujemy serem i zwijamy w rulon. Gotowy rulon przekrawany na połowę i formujemy różyczki.
2.Ser: Wszystkie składniki razem miksujemy. Jeśli masa jest zbyt gęsta - dodać odrobinę śmietany lub mleka.
Komentarze