NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z BANANAMI I CZEKOLADĄ

4.5 (169 ocen)

  • 35 min

Fantastyczne, chrupiące naleśniki zapiekane z bananami i pyszną, mleczną czekoladą.Skóra naleśników fantastycznie chrupie, a delikatny krem bananowo-czekoladowy rozpływa się w ustach.Niebo w gębie!

  • 35 min

Składniki:



  • SKŁADNIKI:

    ( dla 3-4 osób )

    NALEŚNIKI:

    * mąka pszenna – 1,5 szkl

    * mleko – ok. 2,5 szkl

    * jajko – 2 szt

    * sól – 1 szczypta

    * olej – ok.0,5 szkl

    DODATKOWO:

    * miękkie banany – 3 szt

    * mleczna czekolada – 150 g

    * cukier – 1 łyżka

    * zimne masło – ok. 50 g
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki zapiekane z bananami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    NALEŚNIKI:

    Składniki na naleśniki dokładnie ze sobą miksujemy.

    Smażymy duże, cienkie naleśniki.

    NADZIENIE:

    Banany kroimy w drobną kosteczkę, czekoladę siekamy.

    CAŁOŚĆ:

    Każdy naleśniki pokrywamy bananami i posypujemy posiekaną czekoladą.

    Zamykamy w trójkąty, układamy w naczyniu żaroodporny ( jeden delikatnie zachodzi na drugi – jak dachódwki ).

    Całość posypujemy wiórkami z masła i cukrem.

    Zapiekamy w 180C przez ok. 20-25 minut.

    Podajemy gorące!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować