Naleśniki z tartym jabłkiem

4.47 (173 ocen)

Nie jakieś cieniutkie jak pergamin,ale konkretne grube.Szybko zaspakajają głód gdyż są bardzo sycące.

Składniki:

  • 2 szkl mąki pszennej
    2 szkl mleka
    2 jajka
    op cukru waniliowego
    szczypta soli
    2 duże jabłka
    2 łyżki oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (173 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z tartym jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, szczyptę soli, mleko,cukier waniliowy i jajko zmiksować. Odstawić na ok. 10 minut.
    W tym czasie obrać jabłka i zetrzeć je na tarce(duże oczka) . Na patelni rozgrzać olej. Starte jabłko wrzucić do ciasta, wymieszać. Chochelką wylewać porcje ciasta na patelnię.Każdego naleśnika smażyć z obu stron
    Podawać ze słodkimi dodatkami (konfitura,dżem,cukier puder)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować