Racuchy drożdżowe z tartym jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie przygotowanie tych racuchów zachęca do ich przygotowania . Smaczne , podane w towarzystwie owoców są atrakcyjnym śniadaniem:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    1 dag. drożdży
    3/4 szklanki wody
    2 łyżki śmietany 18%
    1 jajko
    1 jabłko
    2 łyżki cukru trzcinowego
    szczypta cynamonu
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik do osączenia
    cukier puder do posypania
    owoce - u mnie truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Śniadanie

Racuchy drożdżowe z tartym jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuchy drożdżowe z tartym jabłkiem 1. Drożdże mieszam z cukrem , dodaje śmietanę , wodę , cynamon, jajko, sól, mąkę , mieszam rózgą kuchenną na jednolitą masę , nakrywam ściereczką , pozostawiam na ok. 20 minut do wyrośnięcia . Po ty czasie dodaje do ciasta obrane ze skórki i starte na tarce o dużych oczkach jabłka , mieszam . Na rozgrzanym oleju smażę racuszki z obu stron na rumiano , osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu . Racuszki podaję posypane cukrem pudrem w towarzystwie owoców .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować