Naleśniki z parówkami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy ze sobą. Gdy ciasto będzie mieć jednolitą konsystencję smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni.
2.FARSZ
Rozmrażamy szpinak, podsmażamy i dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek. Smażymy razem około 5 minut. Następnie dodajemy jajko i smażymy aż jajko się zetnie. Dodajemy śmietanę i przyprawiamy.
3.NADZIEWANIE
Naleśniki smarujemy szpinakowym farszem, dodajemy surowe parówki (przecięte na połówki) i zwijamy jak krokiety.
4.SOS
Cebulę kroimy w kostkę a następnie podsmażamy na patelni. Dodajemy mąkę i zasmażamy mieszając. Dodać mleko i rosół. Cały czas mieszając gotować około 5 minut. Dodać 2/3 startego sera i wymieszać.
5.PIECZENIE
Gotowe naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym, następnie zalewamy sosem, posypujemy resztą startego sera i zapiekamy ok.20 minut.
Komentarze