Naleśniki z letnim twarożkiem

0 (0 ocen)

Naleśniki z zielonym twarożkiem oraz rzodkiewką . Lekkie i syte. Idealne na szybki obiad , śniadanie lub kolację.

Składniki:

  • Naleśniki:
    300 g. mąki pszennej
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    szczypta soli
    1 łyżka oleju rzepakowego
    Farsz:
    500 g. twarogu półtłustego
    2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
    1/2 główki sałaty masłowej
    1 pęczek szczypiorku
    1 pęczek rzodkiewki
    sól , pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z letnim twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Naleśniki z letnim twarożkiem 1. Naleśniki:Składniki na naleśniki połączyć razem , rozgrzać suchą patelnie , smażyć placki na rumiano z obu stron.
  • 
Naleśniki z letnim twarożkiem 2. Farsz: Do miski przełożyć twaróg , śmietanę oraz porwaną na mniejsze kawałki sałatę , zblendować .
  • 
Naleśniki z letnim twarożkiem 3. Umyte rzodkiewki pokroić w małą kostkę , szczypiorek posiekać , połączyć z zielonym twarożkiem.
  • 
Naleśniki z letnim twarożkiem 4. Na każdym naleśniku rozsmarować farsz , założyć trzy boki naleśnika na siebie a następnie zwinąć w rulon.
    Podawać na zimno same lub z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować