Naleśniki z dżemem

4.44 (210 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, tradycyjne naleśniki z dżemem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 2 szklanki
    - mleko: 1 szklanka
    - woda: 1 szklanka
    - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - dżem z czarnej porzeczki: 180 gramów
    - olej do smażenia: 100 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.44 (210 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mąkę pszenną zmiksować mikserem z mlekiem, wodą, jajkami, cukrem,
    szczyptą soli, wstawić do lodówki na około 30 minut.
  • 2. Usmażyć naleśniki na gorącym oleju, posmarować dżemem i udekorować śmietaną, rodzynkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować